Для волинських амбулаторій місцева обласна державна адміністрація закупила 47 новеньких автомобілів, вартість яких виявилися на 100 тисяч дорожчими, від ціни вказаної на офіційному сайті. В інтернеті ж аналогічний автомобіль коштує 382 тисячі гривень. У той час, як в адміністрації придбали авто на 100 тисяч гривень дорожче. Чи виправдана ціна автомобілів не зрозуміло. Адже в договорі купівлі-продажу навіть не вказано, яку мають комплектацію закуплені кросовери.

Читайте також: Скандального чиновника Волинської ОДА, який попався на "відкатах", звільнили заднім числом (відео)

47 новеньких Renault Duster з самого ранку виставили перед обласною державною адміністрацією. Ключі від автомобілів передають волинським амбулаторіям. Тепер сімейні лікарі добиратимуться до пацієнтів не пішки чи велосипедом, а автомобілями.

Автівки закупили за кошти світового банку. Тендер на купівлю кросоверів для працівників амбулаторій 21 липня оголосив департамент інфраструктури Волинської обласної державної адміністрації. Бажання взяти участь у торгах виявили три фірми: ТОВ "Луцьк-Експо", ПП "Галич-Моторс" та ТОВ "Полісся Моторс Груп".

Переможцем торгів стала фірма "Луцьк-Експо", яка запропонувала за 47 автомобілів Renault Duster найнижчу ціну – 23 147 500 гривень. З ними департамент і уклав договір. Виходить один такий автомобіль обійшовся у 492 500 грн. У той час коли на офіційних сайтах ціна цього автомобіля стартує 382 900 грн. Виходить різниця у 110 тисяч гривень.

Звичайно, в автомобіля може бути різна комплектація, а відтак і ціна може різнитися. Щоправда, у договорі купівлі-продажу на сайті "Прозоро" ніяких даних про комплектацію автомобілів, які закупили волинським медикам – немає. Відтак незрозуміло чи виправданою є така ціна машин.

Читайте також: Звільнили скандального чиновника ОДА, який причетний до "відкатів" на Волині

Невже для волинських амбулаторій придбали автомобілі не найгіршої комплектації – бо ж інакше така ціна авто є не зовсім зрозумілою і викликає чимало питань. До слова, ще на початку літа у бюджетній комісії  Волинської обласної ради говорили про те, що голова Волинської обласної державної адміністрації Юрій Погуляйко без погодження з бюджетною комісією затвердив перелік проектів, які будуть фінансуватися із залишків субвенції державного бюджету. Зокрема мова йде про проекти, які стосуються сільської медицини. Щоправда, така самостійність губернатора принесла свої не надто хороші плоди. Голова бюджетної комісії Михайло Імберовський каже, що не зрозуміло, за яким принципом в адміністрації визначалися з тим в які громади потрібні автомобілі, а в які – ні.

Детальніше – у сюжеті ТРК "Аверс":

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook