Бойовики за минулу добу, 27 лютого, дев'ять разів порушували "всеосяжне перемир'я" в зоні бойових дій на Донбасі. Один український підірвався на міні – його відвезли до госпіталю. Про це повідомили в штабі операції Об'єднаних сил.

Читайте також: У Зеленского заявили, що санкції РНБО ускладнять життя зрадникам і позбавлять їх грошей

Військовий дістав осколкові поранення внаслідок підривання на протипіхотній осколковій міні натяжної дії (ПОМ-2) біля Луганського. Там же бойовики відкривали прицільний вогонь зі 120 мм та 82 мм мінометів.

Загалом у штабі зазначили, що бойовики відкривали вогонь ще біля семи населених пунктів: Миронівського, Південного, Широкиного, Пищевика, Мар'їнки (там зафіксували постріли снайпера), Зайцевого та Водяного.

Із початку 28 лютого обстрілів не зафіксували.

Читайте також: РНБО ввела максимальні санкції проти 10 силовиків (прізвища)

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ також помічає збільшення обстрілів на Донбасі. За 26 лютого місія зафіксувала 41 порушення "тиші" у Донецькій області; менше, ніж 25 лютого, – 10. У Луганській області зафіксували 30 порушення, за 25 лютого їх було 20.

Загалом від початку "перемир'я" 27 липня 2020 року й до вечора 26 лютого 2021 року моніторингова місія нарахувала 10 899 порушень – зокрема 3 599 вибухів, 1 239 невизначених боєприпасів, що пролетіли, 105 спалахів дульного полум'я, 62 освітлювальні ракети та щонайменше 5 894 черги та постріли.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook