Президент Білорусі Олександр Лукашенко жорстко прокоментував можливу інтеграцію з Росією. Він запевнив, що не буде підписувати ніяких документів, які б суперечили конституції його країни.

Читайте також: Обмін шпигунами: Лукашенко готовий звільнити українця в обмін на помилування білоруса

Лукашенко під час брифінгу наголосив, що про інтергацію Білорусі з РФ не варто говорити до вирішення принципових питань, передає БЕЛТА. Йдеться про відкриття російського ринку для товарів.

"Жоден документ мною не буде затверджений, якщо буде суперечити головним принципам нашого суспільства: це суверенітет і незалежність нашої держави. Якщо не будуть вирішені принципові питання, ніякі дорожні карти не будуть підписані", – наголосив він.

Президент Білорусі пояснив, що його країну не пускають на російський ринок і через це вона втрачає 9 мільярдів доларів на рік.

"Ми продаємо в Росії менше, ніж вони у нас. Ці гроші треба заробити на російському ринку. Але нас туди не пускають. Звичайно, ми з Росією воювати не будемо. Але щороку ми щось втрачаємо. Вибачте, на хр*на потрібен такий союз. Про це знає російський президент, ми з ним дружимо, я йому можу ще й не так сказати", – наголосив Лукашенко.

Читайте також: "Заберемо Білорусь і Україну": Жириновський зажадав створити нову державу під керівництвом Росії

Він додав, що інтерграція Білорусі та Росії можлива лише на рівних умовах, однак поки нема чого переживати.

"Ми хочемо рівних умов – ось це буде союз. Може, до об'єднання держав дійдемо. Але поки не партеся, я такий же патріот, як і ви", – підсумував глава Білорусі.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook