Перенесення Центрального ринку продовжать, а луцькі муніципали зазначили, що діяли в правовому полі, про це йдеться у сюжеті ТРК "Аверс".

Читайте також: У Луцьку вночі невідомі побили вікна муніципалам (фото, відео)

"В якийсь один момент підійшло декілька людей і почали зривати шеврони, жетони, шапку. Якось так воно все...буквально декілька секунд часу, дуже швидко були нанесені удари ззаду в голову і спину.Після того, як я вже фактично їхав додому – просто почались потемніння якісь в очах", – розповідає інспектор муніципальної варти Андрій Вілюк, який нині він перебуває в лікарні.

Чоловік згадує про події, які стались на території Старого ринку увечері, 4 лютого. Андрій Вілюк розповідає, що він разом з іншими інспекторами прибув на ринок, щоб виконати рішення депутатів Луцькради про примусовий демонтаж павільйонів. Однак тоді, через бездіяльність поліції, яка мала б забезпечити виконання рішення міської ради, та провокаторів, які підігрівали людей на скандали, між муніципалами та підприємцями зав'язався конфлікт. В результаті якого травмувалось троє людей, серед яких і Андрій.

"Поступив до нас з черепно-мозковою травмою. На даний час стан хворого стабільний, він отримує лікування та проходить планові обстеження згідно з протоколами надання медичної допомоги", – коментує стан постраждалого нейрохірург Луцької міської клінічної лікарні Євген Вольга.

Інспектори муніципальної варти розповідають, що коли прибули виконати рішення депутатської більшості, на території ринку на них вже чекали невідомі особи в чорному одязі та балаклавах, які перешкоджали демонтажу і провокувати на скандал та сутички.

Читайте також: Григорій Пустовіт терміново звернувся до лучан з приводу демонтажу Старого ринку (відео)

"Ці люди були з очевидними ознаками алкогольного сп’яніння, тому що було чути від них відповідний запах і вони були дуже сильно налаштовані агресивно. Деякі з них свідомо провокували конфлікт", – пригадує інспектор відділу демонтажу та евакуації Роман Совик.

У департаменті муніципальній варті кажуть – примусовий демонтаж – це не раптовий захід. Про це підприємців попереджали завчасно. Більше того, їм давали час на те, щоб вони перевезли свої павільйони добровільно на вулицю Боженка, та й сам демонтаж фактично розпочали на добу пізніше, аніж було заявлено.

"Ми не були в балаклавах, ми були в бафах та шапках. Ось баф, він ось так одягається. Це не є балаклавою, це круговий шарф", – пояснює старший інспектор-диспечер Наталія Віктор.



До слова, в мережі з'явилась переписка підприємців із їхнього спільного чату. Там вони пишуть про те, що варто взяти з собою на територію ринку викрутки, цвяхи та сльозогінний газ. Мовляв, таким чином, у суді буде важко довести умисність провокацій та сутичок.

Тим часом у міській раді зазначають, що все ж таки Старий ринок переїде на нове, облаштоване для цього місце торгівлі не зважаючи на опір грипи підприємців. Адже на це є рішення Луцькради, за яке проголосувала більшість обранців громади на черговій сесії.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook