Завдяки налагодженій прикордонниками взаємодії між контрольними службами України та суміжних держав, повідомляють про зменшення впродовж останньої доби черг вантажних автомобілів в пункті пропуску "Ягодин", що на кордоні з Польщею, та легкових в пункті пропуску "Лужанка" на кордоні з Угорщиною.

Читайте також: На "Ягодині" у чоловіка знайшли наркотики, які він намагався провезти до Польщі

Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон, пише ІА Волинські новини.

Так, 21 вересня на оформлення перед "Ягодином" на виїзд з України очікували 340 вантажівок, на в’їзд – 650. Станом на 12.00 сьогодні в черзі перебувають 220 вантажних автомобілів, які слідують до Польщі та 500, які прямують з-за кордону.

Перед пунктом пропуску "Лужанка" наразі знаходяться 150 автомобілів, учора ж в черзі очікували 280 транспортних засобів, переважну більшість з яких становлять мікроавтобуси.

До слова, черга перед "Лужанкою" зменшилася через те, що частина водіїв вирішили обрати інші пункти пропуску для перетину кордону.

Читайте також: Білорусь посилює кордон з Україною та закриває з Польщею та Литвою

Зазначають, що співробітники Держприкордонслужби продовжують вживати необхідні заходи для зменшення черг на кордоні. Постійно проводяться зустрічі з колегами з суміжних держав щодо пришвидшення пропускних операцій, здійснюється оперативний взаємообмін інформацією про накопичення транспорту. Крім того, проводиться роз’яснювальна робота з подорожуючими щодо обрання ними для перетину кордону інших, менш завантажених, пунктів пропуску.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook