На очищення русла річки Стиру цього року витратять мільйон гривень.

Про це стало відомо 7 квітня під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради, пише ІА Волинські Новини.

Читайте також: Гори сміття, перегній та гілля: у Луцьку біля Стиру виявили стихійне сміттєзвалище (фото)

Члени виконкому розглянули проєкт рішення «Про перелік природоохоронних заходів, що фінансуються за рахунок коштів фонду охорони навколишнього природного середовища Луцької міської територіальної громади у 2021 році у новій редакції».

Як стало відомо, у зв’язку з утворенням вільних залишків у сумі 1,1637 мільйона гривень виникла потреба внести зміни до переліку природоохоронних заходів на поточний рік.

Ці кошти спрямують на продовження очищення русла річки Стиру від повалених дерев і на догляд за прибережною захисною смугою, зокрема видалення аварійних, сухостійних, вітровальних, фаутних дерев, із метою покращення гідрологічного режиму та санітарного стану річки (1 мільйон гривень), а також на заходи з озеленення міста (163 тисячі гривень).

Ці заходи дозволять покращити екологічну ситуацію в місті та покращити санітарний стан водних об’єктів.

Таким чином, видатки на охорону та догляд за водними ресурсами зростуть із 500 тисяч гривень до 1,5 мільйона гривень, а на озеленення та догляд за зеленими насадженнями – зі 150 тисяч гривень до 313 тисяч гривень.

Читайте також: За купальний сезон у Луцьку врятували 20 осіб, один чоловік загинув

Як нагадав міський голова Ігор Поліщук, цього року в місті до належного стану хочуть привести і річку Сапалаївку, на очищення русла якої передбачено 350 тисяч гривень.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook