За теперішніми темпами видобутку газу власного палива Україні вистачить на 22 роки.

Читайте також: Президент підписав закон про пеню та абонплату на комуналку

Про це заявив голова правління компанії “Надра України” Ярослав Климович у своїй статті в “Урядовому кур’єрі”, – передає УНІАН.

За існуючих темпів видобутку, а саме 20,5 млрд кубів газу на рік, розвіданих запасів газу в Україні вистачить на 22 роки. Наразі в Україні на державному балансі перебуває 420 родовища, що продукують 905,6 млрд кубометрів газу. “Як показує досвід в Україні, з цих запасів можна видобути лише половину (а саме 452,8 млрд кубометрів газу), а це на 22 роки видобутку”, – написав Климович.

Тому він закликав провести масштабні геологорозвідувальні роботи на територіях, де розташовані поклади 5,6 трильйона кубометрів газу. За останні 2 опалювальні сезони Україна скоротила споживання газу на 7,2 млрд кубометрів. Найбільша газовидобувна компанія країни Укргазвидобування хоче повернути видобуток великого газу на Західну Україну.

Тим часом ЄС скоротив залежність від газу з РФ. Про це заявив заступник глави Єврокомісії по Енергетичному союзу Марош Шефчович. За словами Шефчовича, держави-члени витрачають менше енергії, ніж раніше. Також у ЄС стали більшими обсяги відновлюваних видів енергії.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook