Ще на одному спортивному об’єкті «великого будівництва» розпочали будівельні роботи. В межах програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» на базі практики спортивно-оздоровчого комплексу «Гарт» Волинського національного університету імені Лесі Українки, що на березі озера Світязь, розпочали роботи з будівництва мультифункціонального спортивного комплексу.

Читайте також: Навколо Луцька планують збудувати об'їзну дорогу

Про це повідомляє пресслужба Волинської ОДА.

«Наразі будівельники готуються до облаштування фундаменту спорткомплексу. Попереду облаштування стін, прокладання комунікацій та монтаж даху. Загалом у проєкті – будівництво двох зблокованих прямокутних споруд: одноповерховий спортивний комплекс (44.0х24.0м) та триповерховий господарський комплекс (20.0 х 24.0м)», –  повідомляє голова ОДА Юрій Погуляйко на сторінці у facebook.

Варто наголосити, що новий спорткомплекс буде доступний для людей з інвалідністю та маломобільних груп населення. Зокрема, сходи головного входу та евакуаційні виходи на рівні першого поверху дублюватимуться пандусами.

Загальна кошторисна вартість реалізації проєкту спортивної інфраструктури – понад 19 мільйонів гривень.  Левова частка грошей, а саме 16, 95 млн грн – це гроші ДФРР, решта –  місцевий бюджет.

Голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко переконаний, що новий спортивний комплекс на березі озера не тільки надасть можливість проводити на Волині всеукраїнські та міжнародні змагання, а й сприятиме пропаганді здорового способу життя та популяризації різних видів спорту.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook.