На Театральному майдані Луцька встановлять болард, що обмежить рух транспорту центральною площею.

Читайте також: На одній з вулиць Луцька обмежать рух транспорту

Із такою ініціативою звернулись депутати Ігор Поліщук та Юрій Безпятко під час засідання 59-ї позачергової сесії луцької міської ради 18 липня, пише ІА Волинські Новини.

"Минулого року ми встановили болард в Центральному парку – це так звана "сотка". Через те, що водії були необачними, десь їхала вантажівка і його поламали. Пошкоджений болард ми замінили і поставили замість нього "трьохсотку". Цей болард й досі функціонує. Однак, в межах капітального ремонту фонтану на Театральному майдані є задум частково обмежити там рух транспорту. Тому що велика площа Театрального майдану перетворена в парковку.

Читайте також: У Луцьку обмежать рух транспорту на деяких вулицях

На нашу думку, було б доцільно відремонтувати пошкоджений болард за 30 тисяч гривень і використати його для того, аби обмежити рух транспорту на Театральному майдані, оскільки, якщо це майдан – то він повинен бути пішохідним. Там доцільніше аби гуляли люди і гралися діти, а не їздили автомобілі", – наголосив Ігор Поліщук.

Натомість, депутат Юрій Безпятко запропонував перерозподілити кошти на відшкодування Луцькому підприємству електротранспорту, відповідно до поданих розрахунків з надання послуг за перевезення пільгових категорій громадян.

Луцькі депутати проголосували "за" таку пропозицію.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook