За даними системи електронних закупівель ProZorro, філія "Укрзалізниці" уклала договір на постачання із РФ 96 нагрудних знаків "Почесний залізничник" та посвідчень до них. Сума замовлення становила 77,4 тиячі гривень.

Читайте також: Локомотив протаранив потяг у Запорізькій області, 26 постраждалих

Керівництво компанії почало розслідування, повідомляє "Народна правда".

На сайті ProZorro зазначають, що договір укладено 26 липня.

"Нагородний знак "Почесний залізничник" з мідно-нікелевого сплаву методом штампування і не містить дорогоцінних металів. Верхня накладка, поєднувальне кільце, колодка і залізнична емблема виконані з мідно-цинкового сплаву латунь, яке обробляється тиском, марки "томпак" Л-90. Кожен знак має свій індивідуальний номер виробника. Нагородний знак розміщується у футлярі", – йдеться у документі.

Читайте також: "Укрзалізниця" запустить додаткові потяги до моря

Окрім цього вказується, що виготовленням нагород займатиметься російське ТОВ "Культторг".

Зазначимо, угоду підписали в.о. директора філії "Укрзалізниці" із закупівель Євген Нікітін і його заступник Андрій Лапін, з російської сторони – директор АГУ "РЖД" Володимир Скубака.

Наразі виконувач обов’язків голови правління "Укрзалізниця" Євген Кравцов доручив призупинити закупівлю нагородних знаків.

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян написав у Facebook, що після появи цієї інформації в "Укрзалізниці" розпочали розслідування.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter