У селищі Головне на Волині люди влаштували акцію, аби привернути увагу до будівництва нової школи. 

Читайте також: Повідомили, скільки шкіл на Волині досі без внутрішніх туалетів і коли їх облаштують (відео)

Акцію протесту провели замість першого уроку на подвір’ї школи. Зібрались усі небайдужі селяни, йдеться в сюжеті 12 каналу.

Люди вже дев’ять років чекають новий заклад, який ніяк не можуть добудувати. Щороку владці обіцяють активізувати роботи і завершити об‘єкт. А закінчується все тим, що на школу грошей немає. Так сталось і цьогоріч: люди дізнались, що заклад викинули з переліку об’єктів, які зводитимуть за гроші Державного фонду регіонального розвитку. Це означає, що продовження будівництва у 2021 не буде. У відчаї, кажуть, що похоронили надію на нову школу.

"Нам казали: один термін, другий, третій. Ми весь час чекали. А тепер в області сказали: край. Ну то вибачте, як нам далі жити?" – каже голова батьківського комітету Тетяна Гут.

Зараз Головненська школа – це п’ять пристосованих приміщень: чотири корпуси і їдальня. Це колишні будівлі райвиконкому, КДБ та прокуратури. Усі з 50-х років, які можуть от-от розсипатись.

"Ці приміщення абсолютно не пристосовані. Ніколи в нашому селищі не будувалася школа. Ніколи", – розповідає директор Головненської школи Микола Скопюк.

Читайте також: На Волині відкрили новозбудовану школу

Нещодавно, у корпусі, де навчаються трудовому навчанні і музиці, тріснула стіна. А в імпровізованому актовому залі, де ще й навчається 10 клас, – вже обвалювалась стеля. Люди кажуть: добре, що ніхто з дітей не постраждав. Спортзал Головненської школи – це кімната три на шість метрів, де дітям тісно. Всього тут навчається 454 дитини.

15 січня на нараді в облдержадміністрації владці вирішили, що у цьому році продовження будівництва Гололовненської школи не буде. Так як освоїти за рік 117 мільйонів за цей час не вдасться. Тож поки що Головненська школа без фінансування.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook