Волинська область від початку вересня близько тисячі доз вакцини проти грипу.

Читайте також: На Волині кількість хворих на грип та ГРВІ перевищує епідемічний поріг

"Це лише половина від необхідної кількості", – розповів Суспільному директор державного фармацевтичного підприємства "Волиньфармпостач" Михайло Півнюк.

Вакцини наразі немає в продажі у жодній луцькій аптеці мережі "Волиньфармпостач".

Зі слів Михайла Півнюка, нині не вистачає доз вакцини для спеціалізованих закладів і підприємств області, які щороку закуповували її для своїх працівників і підопічних: "це інтернати, школи, геріатричний, психдиспансер. Майже 600 доз потрібні були на ці заклади, і близько 700 доз для підприємств специфічної інфраструктури".

На фармацевтичному підприємстві кажуть, що у зв’язку із пандемією COVID-19, попит на вакцину проти грипу зріс в усьому світі.

Читайте також: На Волині після вакцинації паралізувало двох дітей

Як розповіла Суспільному лікарка загальної практики сімейної медицини Тетяна Кравчук, в окремих аптеках Луцька вакцину таки можна знайти, але пацієнти замовляють її завчасно. "На сьогодні ми маємо дві вакцини, – чотирьохвалентна і трьохвалентна, у нас прогнозується спалах чотирьох штамів вірусів грипу", – каже медичка.

За даними Волинського обласного лабораторно центру, грип на Волині поки не циркулює. Натомість захворюваність в нинішньому епідсезоні вища від показника за аналогічний період минулого року на 27 % і перевищує епідемічний поріг в загальному на 2%. Локальні перевищення зареєстровано у Володимир-Волинському районі (на 20%), Локачинському районі (на 15%) та Луцькому районі (на 38%).

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook