На Волині голова одного із фермерських господарств самовільно зайняв земельну ділянку площею 0, 44 га сільськогосподарського призначення ринковою вартістю близько 4,5 млн грн.

Читайте також: На Волині діти не можуть потрапити до школи через жахливу дорогу

Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

Йдеться про ділянку, яка розташована за межами населених пунктів  Люблинецької об’єднаної територіальної громади.

"Підставою для звернення прокурором до суду в інтересах держави слугувало самостійне виявлення місцевою прокуратурою факту порушення вимог земельного законодавства та у подальшому скерування інформації до уповноваженого органу – Головного управління Держгеокадастру в області, спеціалістами якого і зафіксовано наявність порушень щодо самовільного захоплення ділянки.

З урахуванням того, що фермер не вжив заходів до усунення порушень вимог Земельного кодексу України у строки, визначені приписом контролюючого органу, зокрема щодо звернення із відповідною заявою, виготовлення проекту землеустрою щодо отримання землі в оренду, прокурор звернувся із позовом до суду", – йдеться у повідомленні.

Читайте також: 

За втручання прокуратури рішеннями суду відновлено стан законності щодо користування земельною ділянкою та права територіальної громади.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook