На Волині чоловіка з гострим інфарктом міокарду врятували дорогою до лікарні.

Читайте також: Волинський хірург став найкращим медиком України

Про це повідомляють у Волинському обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

До центральної оперативної диспетчерської о 18.47 надійшов виклик із одного з районних центрів області в якому 49-річний чоловік скаржився на гострий біль за грудиною. За десять хвилин бригада ЕМД прибула на місце виклику.

Провівши об’єктивний огляд пацієнта та ЕКГ-дослідження медики встановили діагноз: "Гострий інфаркт міокарду з елевацією сегмента ST". 

Фельдшерська бригада на місці виклику надала пацієнту необхідну медичну допомогу та розпочала його транспортування до реперфузійного центру.

"В зв’язку з тим, що відстань до Луцької міської клінічної лікарні, де знаходиться реперфузійний центр, складала понад 122 км. − хворому було запропоновано ввести лікарський препарат "Металізе", який розчиняє причину інфаркту міокарду – тромб у коронарній артерії. Аби не втратити дорогоцінний час, назустріч фельдшерській бригаді ЕМД виїхала лікарська бригада Ковельського відділення ЕМД.
О 20.40 бригади ЕМД зустрілися в районі с.Годовичі, і в кареті швидкої успішно провели тромболізис. За кілька хвилин після маніпуляції транспортування було продовжено", − повідомили медики.

Читайте також: На трасі "Київ-Ковель-Ягодин" сталася страшна ДТП: в авто згоріло двоє людей (фото)

О 22.10 пацієнта госпіталізували у реперфузійний центр, де о 23.00 провели коронографію і стентування − процедуру механічного усунення перешкоди (тромбу і атеросклеротичної бляшки) в судині з допомогою каркаса (стента), метою якої є відновлення кровопостачання серця.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter