На Великодні свята в області продовжують діяти обмежувальні заходи. Обласна державна адміністрація просить максимально обмежити пересування волинян на прийдешні вихідні, від 13.00 год. суботи, 18 квітня, до 6.00 ранку вівторка, 21 квітня.

Читайте також: В одному з районів Волині за добу різко зросла кількість хворих на COVID-19

Таку інформацію за дорученням голови облдержадміністрації Юрія Погуляйка озвучила заступниця голови облдержадміністрації Тетяна Щербак під час онлайн-брифінгу 15 квітня 2020 року, – повідомляє управління інформаційної політики та цифрової трансформації облдержадміністрації.

Як повідомила заступниця очільника області, впровадження додаткових обмежувальних заходів на Волині дали результат. Адже побувавши минулими вихідними у кількох районах області, Юрій Погуляйко та Тетяна Щербак бачили спорожнілі вулиці населених пунктів.

"Дякую волинянам, що вони дослухалися до прохання голови облдержадміністрації та залишалися на вихідні вдома", – сказала заступниця голови облдержадміністрації.

Однак, говорити про значне покращення ситуації в країні та області поки що рано. Відтак, на Великодні свята в області продовжують діяти обмежувальні заходи.

"Розумію почуття наших вірян, які зараз приймають рішення, чи йти їм до храму на Великдень, – зауважила Тетяна Щербак. – Ми вас дуже просимо прийняти виважене рішення і залишитися вдома, адже в першу чергу віра у наших серцях, у наших душах".

Читайте також: Повідомили, скільки медиків на Волині інфікувалися коронавірусом

Як зауважила заступниця очільника області, відзначення свято Пасхи вдома – це щось нове для нас, однак, перебуваючи у своїх домівках поруч з рідними та слухаючи богослужіння онлайн, ми так само можемо наповнитися позитивними емоціями, які несе це велике світле свято Воскресіння Христового.

"Незважаючи на те, що я так само, як і всі ви, звикла ходити на Великдень до церкви, цьогоріч я утримаюсь від традиційного відзначення Великодня та буду зустрічати її вдома онлайн", – резюмувала Тетяна Щербак та побажала волинянам гарно відсвяткувати та залишатися здоровими.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook