Керівника волинської  шахти «Бужанська» підозрюють у браконьєрстві.

Читайте також: Був у крові: на Волині затримали браконьєра, який вбив оленя

Про це повідомив голова профспілки гірників, нардеп Михайло Волинець у Facebook.

Патруль відділу прикордонної служби «Амбуків» на околиці прикордонного села зупинив чоловіка, який вночі їхав на квадроциклі. Охоронці кордону помітили на транспортному засобі та одязі водія сліди, схожі на кров. Оглянувши місцевість неподалік, патруль виявив застреленого оленя.

«Мої джерела у прикордонній службі повідомляють, що по гарячих слідах за підозрою у браконьєрстві було спіймано керівника шахти «Бужанська» (ДП «Волиньвугілля») Олександра Онопрієнка.

Прикордонники Волинського загону вчора вночі спинили чоловіка, який рухався на квадроциклі.

Працівники патрульного відділу прикордонної служби «Амбуків» помітили на транспортному засобі та одязі водія сліди схожі на сліди крові. Оглянувши місцевість, прикордонники виявили застреленого оленя – труп тварини, занесеної до Червоної книги України.

Читайте також: На Волині браконьєр стріляв у бік єгеря

Про факт виявлення ознак кримінального правопорушення прикордонники повідомили працівників лісомисливського господарства та співробітників Нацполіції.

Транспортний засіб та умертвлену тварину передали на експертизу.

За попередньою інформацією, вбито самицю оленя, вид якої є вимираючим і занесений до Червоної книги. Щобільше, самиця вигодовувала оленят.

Тримаємо цю справу на контролі та сподіваємось на об’єктивне розслідування.

Тим більше, що репутація пана Онопрієнка біжить попереду нього та на Волині кажуть, що і до людей, працівників людським, добрим ставленням він не відрізняється.

Та й за вирішенням нагальних проблем шахтарів «Бужанської» Олександр Васильович не помічений. Зарплатний борг перед працівниками шахти тягнеться з 2018 року та перевищує 20 млн грн», – написав Волинець.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook