На Волині щомісяця затримують до двох десятків нелегальних мігрантів. За 11 місяців цього року виявили уже більше двох сотень. З них половині запропонували залишити межі країни − добровільно.

Читайте також: У луцькому хостелі зловили чотирьох пакистанців-нелегалів

Про це йдеться у відео-сюжеті 12 каналу.

"Для залишення території України добровільно є місяць часу. Якщо людина не виконує ці вимоги, тоді готується позов до місцевого суду, суд виносить рішення на примусове повернення", − розповів начальник відділу ДМСУ у Волинській області Олександр Козлюк.

Процес депортації може затягнутися до 18 місяців. Усе залежить від того, наскільки оперативно зреагує та виробить відповідні документи дипломатичне предстаництво держави. Увесь цей чес нелегали перебувають у пунктах тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства. В Україні є три таких пункти, один із них знаходиться на Волині, в селі Журавичі Ківерцівського району.

Розрахований на 165 осіб. Через паперову дипломатичну тяганину − пункт постійно переповнений. Його мешканці, зі слів працівників еміграційної служби, рідко скаржаться на умови проживання.

Читайте також: У місті на Волині спіймали трьох нелегалів


Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter