Регіональна комісія з питань з питань ТЕБ та НС, що відбулась під керівництвом голови ОДА Юрія Погуляйка сьогодні, 15 липня, ухвалила рішення про скасування деяких каратинних обмежень.

Читайте також: В Україні знову продовжать карантин, але змінять умови

Про це інформують в пресслужбі облдержадміністрації.

Сьогодні в смт Ратне відбулось виїзне засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, де серед питань порядку денного розглянули питання епідемічної ситуації в області.

Зокрема, голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко звернувся до головного санітарного лікаря області Наталії Янко з проханням озвучити показники захворюваності вцілому по області та окремо у кожному районі, аби врахувати це при ухваленні рішення.

Як повідомила Наталія Янко, упродовж останнього тижня в області спостерігається тенденція до зниження захворюваності. Так, показник динаміки випадків інфікування набув сталоі тенденції до зниження і на сьогодні складає мінус 22,6 % (при рекомендованому не більше +10 %). Кількість інфікувань за останній тиждень зменшилась на 30 %. Середній показник захворюваності в області зменшився до 28,3 на 100 тис. населення.

Відтак, за поданням головного санітарного лікаря області, враховуючи епідситуацію та постанову КМУ №588 від 8 липня 2020 року, члени комісії проголосували за деякі помякшення карантинних норм. Зокрема, дозволено пасажирські перевезення міжобласного, міжміського, приміського сполучення та відвідування дошкільних закладів. Окрім того, скасовано обмеження щодо роботи закладів розміщення (бази відпочинку, санаторії тощо). Однак, важливою умовою залишається обовязкове дотриманням вимог, що встановлені головним санітарним лікарем України.

Читайте також: Вчені розповіли, коли епідемія коронавірусу в Україні піде на спад

Також взято до виконання вимоги постанови КМУ №588 щодо пом'якшення карантинних вимог для розважальних закладів (нічних клубів), а також субєктів господарської діяльності з надання послуг громадського харчування (кінотеатрів, ресторанів, кафе, барів тощо). Вищеперерахованим закладам дозволено працювати з 7.00 до 23.00.

"Усі ми розуміємо, що людям треба працювати, аби забезпечувати себе та утримувати сім’ї. Ми розуміємо, що хоче працювати на повну потужність бізнес, а люди, окрім роботи, повинні мати можливості для відпочинку та дозвілля, – зазначив голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко. – Разом із цим, пандемія ще триває, тому ми повинні навчитися жити в умовах карантину".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook