У неділю, 7 березня, погода в Україні буде дуже вітряна й досить прохолодна. У північних регіонах очікуються опади у вигляді мокрого снігу.

Читайте також: В Україну насувається шторм

Через пориви вітру до 20-30 м/с у країні на добу оголошено штормове попередження. Такий прогноз дає Український гідрометцентр.

За даними синоптиків, у більшості регіонів опадів цього дня не передбачається. Проте зима зі снігом не покине Київщину, Житомирщину, Сумщину, Чернігівщину. Дещо сніжитиме у Волинській та Рівненській областях.

Попри те, що на решті території обійдеться без дощу й снігу, на тепло сподіватися не варто. Найвище стовпчики термометрів підіймуться в Одеській області – очікується +6... +8 градусів. На Закарпатті прохолодніше – до +4... +6. У східних областях та в Карпатах вдень +1… +6. В інших регіонах повітря прогріється у межах +2... +5 градусів.

Читайте також: Волинян попередили про заморозки та сніг

Водночас по всій Україні очікується сильний вітер – у північно-західних областях, на Волині та Рівненщині пориви сягатимуть 15-20 м/су Карпатах 25-30 м/с (рівень небезпечності І, жовтий).

Також синоптики Укргідрометцентру попереджають про значний рівень лавинної небезпеки в Карпатах.

"У зв'язку зі снігопадами й хуртовинами у високогір'ї Iвано-Франкiвської та Закарпатської областей зберігається значна сніголавинна небезпека (ІІІ рівень)", – прогнозують фахівці.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook