Єпархіальний паломницький центр "Україна" Волинської єпархії повідомив про заплановані поїздки до різних святинь найближчим часом. Про це йдеться на сайті Волинської єпархії Православної церкви України.

Читайте також: Книга "Принцеса + принцеса", новий факультатив та підготовка до Великодня: у Луцьку вдруге зібралася рада церков

Відтак, 13 березня відбудеться поїздка до почаївських святинь: лавра – монастир Святого Духа (колишній лаврський скит) – монаше кладовище – джерело Праведної Анни – жіночий монастир Богоявлення Господнього у Кременці – храм Пророка Іллі в Дубенському замку. Виїзд о 6.30. Повернення – о 20.00. Пожертва 270 грн.

21 березня – до святинь Володимира-Волинського: собор і монастир Різдва Христового – Юріївська церква – Василівська церква – Успенський собор – Зимнівський монастир. Виїзд о 7.00. Повернення – о 19.00. Пожертва 200 грн.

28 березня – до святинь Рівенщини: монастир у Дермані (п’ять чудотворних ікон і цілюще джерело) – собор в Острозі (мироточива ікона) – монастир у Межирічі (чудотворна ікона) – джерело Св. Миколая в Гільчі – монастир у Городку (чудотворна ікона, частинка гробу Пресвятої Богородиці). Виїзд о 6.30. Повернення – о 22.00. Пожертва 300 грн.

4 квітня – до святинь Львова. Виїзд о 6.30. Повернення – о 23.00. Пожертва 400 грн.

11 квітня – до почаївських святинь: лавра – монастир Святого Духа (колишній лаврський скит) – монаше кладовище – джерело Праведної Анни – жіночий монастир Богоявлення Господнього у Кременці – храм Пророка Іллі в Дубенському замку. Виїзд о 6.30. Повернення – о 20.00. Пожертва 270 грн.

18 квітня – до святинь Києва: Печерська лавра – Феодосіївський, Введенський, Видубицький, Іонівський, Михайлівський Золотоверхий монастирі – Андріївська церква – Володимирський собор – Волинська ікона Богоматері (Національний художній музей України). Виїзд 17 квітня о 23.30. Повернення 18 квітня о 23.30. Пожертва 700 грн.

Читайте також: Обрали голову Луцької ради церков (фото)

10-16 травня – до святинь Єгипту з поїздкою на гору Синай. Зголошуватися не пізніше ніж за два тижні.

17-23 травня – до Святої Землі (проща "Дорогою Ісуса Христа"): Хайфа – долина Армагеддон – Назарет – Кана Галілейська – гора Фавор – біблійна Галілея – Ярденіт – гора Сіон – Ейн-Карем – Віфлеєм – Єрусалим – Віфанія – Юдейська пустеля – Єрихон – Мертве море – Лідда – Кумран. Зголошуватися не пізніше ніж за два тижні. Увага: це паломництво відбудеться, якщо будуть відкриті кордони.

24-30 травня – до святинь Стамбула з поїздкою на Фанар. Зголошуватися не пізніше ніж за два тижні. 31 травня – 6 червня – до святинь Грузії: Тбілісі – Мцхета – Сігнахі – Бодбе – Телаві – Ахалціхе – Боржомі. Зголошуватися не пізніше ніж за тиждень.

Реєстрація – не пізніше ніж за день до початку прощі (якщо не зазначено інше). Виїзд на всі прощі – від Свято-Троїцького собору в Луцьку. Докладніша інформація та реєстрація – у паломницькому центрі єпархії "Україна" (керівник Лариса Савчук) за тел. (050) 812-09-79.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook