У зв’язку з розкраданням лісу та діяльністю підпільних пилорам у Волинській області, створили робочі групи для їх перевірки.

Читайте також: У Луцьку замість крадіїв лісу судять правоохоронця

Про це йшлося під час оперативної наради в стінах Волинської ОДА.

Як розповів начальник управління екології та природних ресурсів Волинської ОДА Новохатський Дмитро, робочими групами були проведені перевірки працюючих пилорам.

Так, в області налічується 1139 пилорам. Із цих пилорам тільки у 133 є дозвіл від департаменту екології на викиди в атмосферу шкідливих речовин.

Читайте також: Цінні волинські дуби незаконно вивозять позашляховиками

"Найбільше пилорам знаходиться в Камінь-Каширському районі. Відповідно, якщо немає дозволу на викиди в атмосферу шкідливих речовин, то вони і не сплачують податки в бюджет", – зауважив чиновник.

"В результаті роботи вдалося припинити протиправну роботу приватних пилорам або легалізувати їх. Ведеться пильний моніторинг приватних пилорам та відбувається постійне висвітлення фактів у ЗМІ порушення у сфері лісового господарства та передбачену відповідальність за це, проводяться спільні засідання робочих груп з правоохоронними органами, організовано чергування працівників державних лісової охорони", − наголосив заступник начальника ВОУЛМГ Руслан Войцеховський.

Начальник держпраці області Стасько Ростислав наголосив що, у 2018 році зафіксовано уже 3 випадки травмування людей на підприємствах лісового та деревообробного господарства. Усі вони зареєстровані на одному підприємстві "Євробуд". Усе це відбувається через те, що не всі особи проходять інструктаж з техніки безпеки, не в усіх підприємств є дозволи на виконання робіт підвищеної небезпеки, верстатне обладнання не відповідає вимогам нормативно-правових актів з охорони праці.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter