За даними рутинного епідеміологічного нагляду за гострими респіраторними вірусними інфекціями протягом останнього тижня в області захворіло понад 6 тис. волинян, із них 30% – діти віком до 17 років (1,8 тис.). Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України.

Читайте також: Немає місць: у Луцьку лікарні відмовляються госпіталізовувати хворих на коронавірус

Близько 4% від загальної кількості захворілих госпіталізовано. Серед них 84% – це дорослі особи. Летальних випадків за цей час виявлено не було. За даними центру громадського здоров’я, циркуляція вірусів грипу не зареєстрована.

Захворюваність в нинішньому епідсезоні перевищує показник за аналогічний період минулого року на 23% і перевищує епідемічний поріг в загальному на 3%. Локальні перевищення зареєстровано у Володимир-Волинському районі (+37%) та Луцькому районі (+30%).

Слід зазначити, що перевищення епідемічного порогу захворюваності ще не означає початок епідемії грипу. Найчастіше це типовий для даної пори року та цілком очікуваний епідемічний підйом захворюваності.

Інтенсивний показник захворюваності становить 590 на 100 тисяч населення і вищий від середнього по Україні на 37%.

З початку епідемічного сезону гострими респіраторними вірусними інфекціями вже перехворіло близько 30 тисяч мешканців області, що на 5 тис. більше ніж попереднього епідемічного сезону.

Читайте також: На Волині ще одну лікарню перепрофілюють під госпіталь для хворих на COVID-19

Незважаючи на виконання усіх карантинних заходів, лише щеплення є найдієвішим засобом профілактики грипу і його ускладнень.

З початку епідемічного сезону в області вакциновано 552 особи, із них 232 – це особи із групи ризику.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook