На Волині поліцейський отримав ножове поранення під час затримання організованої групи наркозлочинців. Про це йдеться на сайті поліції Волині.

Читайте також: На Волині 53-річна жінка організувала злочинну групу, яка збувала особливо небезпечні наркотики

Як повідомив керівник поліції Волині Петро Шпига, один із зловмисників під час затримання чинив опір поліцейським і заподіяв правоохоронцю ножове поранення руки.

За цим фактом слідчі поліції відкрили кримінальне провадження за ознаками злочинів, передбачених ст. 348 Кримінального кодексу України (посягання на життя працівника правоохоронного органу у зв’язку з виконанням службових обов’язків) та ч.2 ст.342 (опір працівникові   правоохоронного органу). 

Зазначимо, що сьогодні відбулася пресконференція начальника Головного управління Національної поліції в області Петра Шпиги та виконувача обов’язків прокурора області Ігоря Цюприка з приводу припинення на Волині діяльності організованої групи наркозлочинців.

Читайте також: На Волині затримали злочинну групу наркоторговців, чоловікам загрожує 12 років тюрми

Оперативники Управління протидії наркозлочинності спільно зі слідчими волинської поліції за процесуального керівництва прокуратури області викрили та припинили злочинну діяльність організованої групи, котра займалась збутом на території Волинської області наркотичних та психотропних речовин, прекурсорів. У співпраці зі співробітниками СБУ правоохоронці перекрили міжнародний канал контрабандного переміщення наркосировини через держкордон України.

"Поліцейські затримали сімох учасників злочинної групи та оголосили їм підозри в скоєнні злочинів, передбачених ч.3 ст. 307 (незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів, вчинений у складі організованої групи ) Кримінального кодексу України.

Організатору групи та жінці-кур’єру окрім цього оголошено підозру в скоєнні злочинів, передбачених ч.3  ст. 305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів) та ч.2 ст.311 (незаконне перевезення прекурсорів у великих розмірах з метою збуту) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання всім затриманим особам міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", – зазначив Петро Шпига

Читайте також: Вночі у Луцьку затримали чоловіка з 13 пакетиками амфетаміну (фото)

Учора, 20 листопада, в ході першого етапу реалізації матеріалів кримінального провадження правоохоронці в селі Угринів Львівської області неподалік державного пункту пропуску затримали організатора злочинної групи та кур’єра із великою кількістю прекурсорів. Зокрема, в них було вилучено близько 100 пігулок прекурсору псевдоефедрин.   

Окрім того, 21 листопада правоохоронці провели санкціоновані обшуки у помешканнях фігурантів організованої групи. Під час них вилучено близько 100 таблеток наркотичного засобу "Субітекс", гроші та інші речові докази у кримінальному провадженні. Вилучене направили на дослідження до Волинського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру.  

"Усі семеро фігурантів організованої групи волиняни, жителі міста Нововолинськ, віком від 30 років до 46 років. Окрім чоловіків до складу організованої групи також входила й  45-річна жінка. Затримання групи проводили із залученням спецпідрозділів поліції КОРД та роти поліції особливого призначення", – зазначив керівник поліції області.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook