Внаслідок випадання значної кількості опадів на Волині триває літній паводок. Загалом підтоплено та затоплено 13649 га, у тому числі 300 га – річковими водами. Дощовими водами підтоплено та затоплено у Ратнівському районі 8345 га сільськогосподарських угідь та 559 присадибних ділянок, у Камінь-Каширському районі – 2100 га, у Старовижівському – 1250 га, у Шацькому – 1015 га, у Маневицькому – 29 га та у Любомльському – 10 га. У Любешівському районі водами річки Стохід затоплено та підтоплено 300 га сінокосів та пасовищ, дощовими водами – 600 га.

Читайте також: Селище на Волині може піти під воду через сильні дощі

Про це стало відомо під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка відбулася в ОДА, пише районна газета "Нове життя".

Також є загроза часткового підтоплення окремих населених пунктів північних районів області. Відтак, спеціалістами водогосподарських організацій області постійно проводиться обстеження меліоративних систем, дамб, гідротехнічних споруд з метою виявлення пошкоджень та їх ліквідації.

Однак, як зазначив очільник управління ДСНС в області, ситуація на Волині значно краща у порівнянні зі справжнім стихійним лихом, яке спричинили значні опади в окремих районах західних областей України. І хоча підтоплення завдали деякої шкоди сільському господарству нашого краю, проте, ситуація, що виникла на Волині, не підпадає під статус надзвичайної, позаяк від повені не постраждали навіть 1% сільськогосподарських угідь. Річки вийшли на заплаву лише на 3 см, що властиво для північних районів області.

Читайте також: На Волині через негоду затопило житлові сектори та підприємство (фото)

Слід зазначити, що за результатами обговорення на засіданні регіональної комісії ТЕБ та НС наслідків літнього паводку, облдержадміністрацією спільно з управлінням ДСНС у Волинській області проведено перемовини з керівниками районів, у яких зафіксовані підтоплення. Відтак, їм рекомендовано створити відповідні комісії, які визначать об’єми завданих збитків, та подати результати зазначеного моніторингу на засідання місцевих ТЕБ та НС. Позаяк, Постановою КМУ від 29 березня 2002 року № 415 "Про затвердження Порядку використання коштів резервного фонду бюджету" передбачене, посеред іншого, використання коштів резервного фонду бюджету на заходи з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру. Відповідно до зазначеного документу, рішення про доцільність та можливість виділення коштів з резервного фонду бюджету (державного або місцевого) приймається органами виконавчої влади відповідного рівня в залежності від об’єму завданих збитків.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook