В уряді пропонують оптимізувати чисельність працівників та структури районних державних адміністрацій – на Волині пропонують скоротити 28,43 % працівників.

Читайте також: Люстрація порушила права українських чиновників – рішення ЄСПЛ

Про це розповів міністр Кабінету Міністрів України Дмитро Дубілет, повідомляє відділ інформаційної політики Волинської ОДА. 

"Останні два тижні ми докладно аналізували, чим займаються наші колеги на рівні районних державних адміністрацій та як можна оптимізувати їхню роботу. Два основні моменти, на які ми спиралися, – це те, які функції РДА дублюються в об’єднаних територіальних громадах, які неефективні чи загалом непотрібні. На основі ваших рекомендацій, які ми узагальнили, було створено певну пропозицію щодо оптимізації чисельності працівників та структури райдержадміністрацій", – заявив Дмитро Дубілет. 

Виявили 111 функцій, які реалізовують районні державні адміністрації по 11 різних напрямках.

До слова, в Україні є 465 РДА. Раніше уряд пропонував скоротити штат місцевих державних адміністрацій на 50 %, однак після ретельно проведеної роботи з’ясувалося, що в кожному регіоні є свої особливості, тому оптимізація для усіх областей буде різною.

За попередніми підрахунками, пропонують скоротити 18 147 посад в усій державі. Варто зазначити, що відсоток скорочень коливається від 26 % до 39 % у різних областях. Для Волині, попередньо, він становитиме 28,43 %.

Окрім того, запропонували ліквідувати ряд функцій на рівні районних адміністрацій. Це, зокрема, напрями агропромислового розвитку, економічного розвитку й торгівлі, взаємодії з громадськістю, туризму та курортів, охорони здоров’я.

Читайте також: З'явився свіжий рейтинг українських політиків: Зеленський на першому місці, найбільше недовіри – у Луценка

Деякі напрями – об’єднати: житлово-комунальне господарство + містобудування та архітектуру + інфраструктуру; молодь та спорт + культура; енергетика + екологія та природні ресурси.

Це лише пропозиції уряду, які підлягають обговоренню та корегуванню. Обласні державні адміністрації ще матимуть час, аби висловити свої позиції щодо запропонованого варіанту оптимізації.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook