У Луцьку зафіксували декілька летальних випадків з симптомами схожими на захворювання на COVID- 19. Однак виникає запитання, чи є засоби для виявлення цього смертельного захворювання, адже вже кілька днів Волинь живе в умовах карантину.

Читайте також: На Волині можуть запровадити надзвичайну ситуацію, − ЗМІ

Ситуацію пояснив начальник управління охорони здоров'я Волинської обласної державної адміністрації Ігор Ващенюк.

Станом на 22 березня в Україні зафіксовано 47 випадків захворювання на коронавірус, з яких 3 – летальні.

Приблизно місяць тому у Луцьку померла 2-річна дівчинка, у якої виявили двостороннє запалення легень. Медики кажуть, що ускладнення дали неврологічні захворювання.

Зовсім недавно у Волинську обласну клінічну лікарню госпіталізували юнака з ідентичними симптомами. Нині він знаходиться у важкому стані в реанімації.

На початку лютого від грипу померла вихователька з Луцького дитячого садочка, а через декілька тижнів з аналогічним діагнозом помирає жителька Локачинського району. 

Цікавим є те, що симптоми схожі на ті, які діагностують під час захворювання на коронавірус, однак, навряд, що у випадках, наведених вище, перевіряли наявність у їхніх організмах смертоносного вірусу, адже тестів, які могли б виявити цю недугу у Луцьку та на Волині не було.

Читайте також: Позитивний результат тесту: у волинянина виявили коронавірус

Таким чином виникає питання: можливо коронавірус вже давно є на Волині, просто діагностувати його було нічим?

"Можливо він і є, адже діагностувати його не було чим. Поскільки коронавірусу є декілька типів, тому однозначно сказати не можна", – зазначив Ігор Ващенюк.

Однак зараз волиняни уже можуть перевірити наявність коронавірусу у своєму організмі, адже 18 березня завдяки меценатам на Волинь прибуло 25 тестів. 

Детальніше дивіться у сюжеті ТРК "Аверс":

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook