Працівницю банку у Володимирі-Волинському підозрюють у привласненні 400 тис. гривень.

Читайте також: "Благодійники" з Волині ошукали американця на сотні тисяч доларів (відео)

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Волині.

Працівниця фінансової установи створила без відома клієнта-підприємця безготівковий рахунок на його ім'я, доступ до якого мала лише вона, й у подальшому використовувала його для перерахунків та обготівкування привласнених коштів.

За процесуального керівництва Володимир-Волинської місцевої прокуратури працівниці філії одного з комерційних банків повідомлено про підозру у привласнені чужого майна у великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем, службовому підробленні, що спричинило тяжкі наслідки, та несанкціонованій зміні інформації, яка обробляється в автоматизованих системах, що заподіяло значну шкоду (ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 366, ч. 3 ст. 362 КК України).

Слідство вважає, що провідний економіст сектору філії банку створювала завідомо неправдиві платіжні доручення від клієнтів та на їх підставі отримувала готівку.

Читайте також: ДБР затримано "радника президента" та "генерала СБУ" за вимагання мільйона у бізнесмена

Окрім того, маючи доступ до автоматизованих банківських систем, працівниця фінансової установи створила без відома клієнта-підприємця безготівковий рахунок на його ім'я, доступ до якого мала лише вона, й у подальшому використовувала його для перерахунків та обготівкування привласнених коштів.

У такий спосіб службовиця банку з жовтня 2019 по травень 2020 року заволоділа майже 400 тис гривень, які належали громадянам та суб’єктам господарювання.

У кримінальному провадженні триває досудове розслідування.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook