Депутат Волинської обласної ради, голова фракції УКРОП Вячеслав Рубльов вимагає в керівництва Волинської облдержадміністрації об’єднати прибуткові маршрутні рейси із соціальними, аби забезпечити доїзд в найвіддаленіші села. 

Читайте також: У Луцьку через потрійну ДТП ускладнений рух транспорту (фото, відео)

Відповідний запит депутат оголосив на засіданні чергової 22-ї сесії Волинської обласної ради 20 грудня.

За словами депутата, до нього неодноразово зверталися мешканці із різних населених пунктів Волинської області, які незадоволені тим, як здійснюються пасажирські перевезення в області.

"Багато населених пунктів Волині та їхні мешканці позбавлені можливості користуватися автобусами, адже до їхніх сіл маршрутки не ходять. Перевізники відмовляються їздити, або їздять по зручному для них графіку. На такий самовільний графік нарікають жителі Рожищенського району, зокрема із села Духче, куди автобус приїжджає в незручний для мешканців час. Десять років взагалі відсутнє автобусне сполучення до сіл Новосілківської сільської ради Турійського району. Така ж ситуація із автобусними перевезеннями склалася у Рожищенському та Горохівському районах. Мешканці цих населених пунктів не можуть добратися ні в лікарню, ні в районний центр. Через те, що рейси до сіл неприбуткові, перевізники відмовляються від маршрутів", − заявляє Вячеслав Рубльов.

У зв’язку з цим укропівець просить розглянути можливість об’єднувати прибуткові рейси із соціальними і лише після цього оголошувати конкурс на рейс. Така система, каже Вячеслав Рубльов, дозволить забезпечити маршрутні сполучення із найдальшими селами та дотримання умов договору із перевізниками.

Читайте також: На дорогах Волині виявили 18 п’яних водіїв за тиждень

Депутати підтримали запит.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter