У селі Брониця Камінь-Каширського району прихильники Російської православної церкви в Україні відвідують церковні служби з порушенням встановлених карантином обмежень та правил особистої безпеки.

Читайте також: Лікарні на Волині заповнені важкохворими на COVID-19: скільки насправді інфікованих в Україні (відео)

7 липня громада РПЦвУ відзначала престольне свято Різдва Івана Хрестителя. На урочистість були запрошені єпископ Камінь-Каширський Афанасій (Герман), представники православного духовенства РПЦвУ, як от: благочинний Олексіївського округу протоієрей Богдан Андрійчук, протоієрей Петро Базюк, священник Микола Жучення, а також архідиякон Роман (Тюканько), пише газета "Полісся".

Як розповідають жителі Брониці, разом із ними сюди прибула чимала кількість людей з інших населених пунктів району. Стурбовані селяни розповіли, що під час святкового богослужіння богомольці не дотримувалися встановлених карантином обмежень. Підтверджують слова селян і опубліковані в інтернет-мережі фото зі святкового заходу. На них помітно, як у пристосованому під храм приміщенні знаходяться прихожани без масок. Відсутні засоби захисту й у групи прихожан, які стоять на вулиці. Дорослі та діти тісняться, про дотримання будь-якої, хоча б мінімальної дистанції, мова навіть не йде. І це в той час, коли Камінь-Каширщиною прискореною ходою шириться коронавірус, майже щодня фіксуються нові випадки інфікування серед мешканців краю, зосібна, й тієї ж самої Брониці. Чи, може, московська церква вже почала роздавати своїм вірним вакцину від COVID-19, а тому їм нічого боятися? Селяни дуже сумніваються в цьому. Їм незрозуміла така поведінка частини односельців, духовенства. Адже віряни інших церков, усвідомлюючи небезпеку, проводять служби Божі, як того вимагають правила карантину. У розмові з журналістами видання люди наголосили, що нічого проти бажання вірних МП задовольняти свої релігійні потреби не мають, однак складна епідемічна ситуація вимагає від усіх дисципліни.

Читайте також: Волинський капелан отримав медаль святого архістратига Божого Михаїла

"З міста і багатьох сіл району з’їхалися до Брониці: воєгощанські, пнівненські, раківліські, нуйнівські, камінські, полицькі… Якщо такий карантин, важка ситуація з коронавірусом, то які масові богослужіння можуть бути?! Ніяких тобі масок не одягають, дистанції не дотримуються. Зробили застілля, бенкет під час чуми. Хоча священник (ієрей Назарій Приймак) запевняв сільського голову, що нікого не буде. А вийшло навпаки. Ми того не розуміємо. Побоюємося, що це сприятиме поширенню вірусу. Викликали на місце поліцію. Правоохоронці щось там фіксували", – повідали співрозмовники.

У Камінь-Каширському районному відділі поліції підтвердили, що таке звернення вони отримували. Наразі за згаданим фактом проводиться перевірка.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook