На Волині судили військовослужбовця, який вкрав належний військовій частині монокуляр нічного бачення вартістю понад 50 тисяч гривень. Володимир-Волинський міський суд призначив крадію покарання у виді трьох років умовно, пише ІА Волинські новини.

Читайте також: На Волині затримали 23-річну жінку, яка обікрала будинок

Так, наприкінці грудня 2019 року, знаходячись у салоні пасажирського вагону військового ешелону на території лінійної пасажирської залізничної станції «Овадне» у Володимир-Волинському району, військовий вкрав з полиці вагону монокуляр нічного бачення AN/PVS-14 № 74354366 в чохлі вартістю 51 тисяча 190 гривень. Відзначимо, що належний військовій частині монокуляр він виніс на вулицю, а згодом, щоб приховати його, помістив до сумки військовослужбовця частини А 1008.

У суді військовослужбовець не заперечував своєї вини, розповівши, що здійснив крадіжку через скрутне матеріальне становище, оскільки над ним висить загроза стягнення великої суми банківської кредитної заборгованості. Він зазначив, що повернув монокуляр військовій частині та бажає продовжити військову службу.

Обираючи міру покарання, суд врахував те, що обвинувачений був учасником антитерористичної операції, отримав там відзнаки та подяки за патріотизм та відданість, а також те, що раніше він був судимий.

В підсумку суд призначив йому покарання у виді п’яти років позбавлення волі з позбавленням військового звання сержант, проте змінив це покарання на три роки умовного.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook