Луцька місцева прокуратура затвердила і скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення заступницею начальника Управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Волинської обласної державної адміністрації привласнення й розтрати майна у великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем.

Читайте також: На Волині сина колишнього судді, який "погорів" на хабарі, "відмазали" від покарання

Працівники Управління Західного офісу Державної аудиторської служби України в області виявили факт протиправних дій посадовиці, яка у 2016 році, підписавши акт приймання-передачі основних засобів, незаконно здійснила безоплатну передачу Транскордонному об’єднанню "Єврорегіон "Буг" майна на суму понад 341 тис грн, завдавши Волинській ОДА збитків, – повідомляє пресслужба прокуратури області.

У ході досудового розслідування кримінального провадження правоохоронці виявили та вилучили це майно й передали його на відповідальне зберігання представнику державної адміністрації. Посадовиця ж невдовзі постане перед судом, який обере їй міру покарання.

Зауважимо, що згідно з санкцією ч. 4 ст. 191 КК України, привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, якщо вони вчинені у великих розмірах, караються позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook