В селі Жашковичі, що в Іваничівському районі, священик не прислухався до громади і не перейшов до ПЦУ. А ще прихожани храму помітили, що духівник пішов і "прихопив на згадку" дещо з церковного начиння.

Читайте також: Хто "за", хто "проти": які волинські села вирішили перейти до ПЦУ

Більше про це у своєму дописі на Facebook написала Антоніна Євтодюк, пише Район. Іваничі.

"Слава Ісусу Христу! Слава Україні!

Дякую, Господи, Богородице, св. Миколаю, Мир Лікійських Чудотворцю, всі святі, за свято, яке цієї неділі завітало в моє рідне село Жашковичі.

Сьогодні у нас відбулася перша Літургія у складі ПЦУ.
Таке коротке речення, а так багато подій передувало тому, щоб ми сьогодні могли радіти й дякувати.

Священик Василь Саноцький не захотів переходити під юрисдикцію ПЦУ, хоча й 30 років служив у нашій церкві, і люди йому висловили довіру. Він, водночас, ще є настоятелем храму рпц в с.Риковичі. Дасть Бог, колись і риковицька громада стане деокупованою.

Кожному − своє, як то кажуть.
На прощання, без дозволу громади, забрав/вкрав із нашого храму антимінс (освячений плат із зашитою частинкою мощей когось із святих, обов’язковий для звершення Божественної Літургії).

Але, порівняно з різними неприємними історіями переходу інших громад, в моєму селі цей процес відбувся цивілізовано й мирно.

Дякую всім, хто молився за нас!
Особливо, Никодим Ієромонах, Марія Ігнатенко, Ігумен Яків Мільян, Константин Марченко, Дмитро Зінько, − хай Бог і надалі чує ваші молитви.

Літургію зі своїм, завбачливо взятим антимінсом, звершив благочинний Іваничівського району Володимир−Волинської єпархії ПЦУ, о.Андрій. 
Прикметно, що сьогодні читалося Євангеліє про блудного сина...

Читайте також: Коли початок Великого посту 2019: історія та правила дотримання

Наступної суботи, дасть Бог, новий священик почне своє служіння в нашій Свято−Миколаївській церкві на славу Божу й славу України...", − йдеться у дописі.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook