У селах п’яти районів Волинської області зафіксували поодинокі спалахи коронавірусу, які пов’язані побутовими контактами.

Читайте також: Коронавірус не відступає: де на Волині виявили нові випадки інфікування

Про це стало відомо в понеділок, 13 липня, на брифінгу у Волинській ОДА, пише Волинь24.

Головний державний санітарний лікар Волинської області Наталія Янко розповіла, що середній показник захворюваності за останні 7 днів зменшився від 46-ти до 31-го на 100 тисяч населення.

За її словами, захворюваність в Луцьку становить 43,2 на 100 тисяч населення при рекомендованій нормі – не більше 11-ти.

"Відбувається стабілізація епідпроцесу в Шацькому та Ратнівському районах. Показники нижчі від середньообласних і складають 6 і 13,5", – розповіла лікар.

За словами Наталії Янко, найнижчі показники захворюваності зафіксовано в Турійському і Старовижівському районах.

"Спостерігаються лише окремі поодинокі спалахи на окремих територіях, які пов’язані з побутовими контактами. Зокрема, в окремих селах Маневицького, Горохівського, Локачинського, Любешівського і Луцького районів", – доповіла посадовиця.

Наталія Янко запевнила, що всі контактні особи перебувають на самоізоляції під контролем сімейних лікарів.

Читайте також: Чи готова Волинь послаблювати карантин

За останню добу на Волині зареєстровано 29 нових випадків захворювання на COVID-19, з них 3 у дітей та 4 у медичних працівників. Загалом станом на 13 липня в області зареєстровано 3071 випадок COVID-19.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook