Волиняни просять встановити, яким чином у води річки Турія Ковельського водосховища потрапляють нечистоти та негайно усунути проблему. Відповідну петицію зареєстрував Руслан Троцюк

Читайте також: У Луцьку спеціалісти назвали причину масової загибелі риби у ставках

Чоловік нагадав, що річка Турія – права притока Прип’яті, блакитна окраса краю зі своїми особливими фауною та флорою.

"Річка є зоною відпочинку для багатьох мешканців прибережних районів (риболовля, купання), а Ковельське водосховище, яке знаходиться в межах Турії, завдяки масштабам дозволяє на своїх теренах проводити змагання з веслувальних видів спорту міжнародного рівня", – зауважив Руслан Троцюк.

Волинянин зазначив, що, на жаль, окрім природнього заболочення та обміління заплав річки, додалася ще одна проблема, спричинена втручанням людини.

"Протягом останніх років, особливо, коли водойма не вкрита кригою, майже кожного ранку можна спостерігати підозрілу масну, піноутворюючу субстанцію на поверхні (схожу на нечистоти), яку прибиває хвилями до берега. Просимо не ігнорувати ситуацію, а віднестися до цього відповідально і встановити походження та джерела потрапляння нечистот у води річки Турії та негайно усунути їх, бо природа не пробачає подібного ставлення до себе", – зазначив Руслан Троцюк.

Читайте також: У луцьких ставках − масово гине риба

Відповідну петицію можна підписати за посиланням.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook