Представники УПЦ МП звинувачують УПЦ КП у тому, що вони, ніби-то, незаконно захопили Свято-Покровський храм, який належить громаді сіл Радошин та Битень Ковельського району, зіславшись на перехід до ПЦУ.

Читайте також: На Волині пограбували церкву

Як повідомляється, в місцевому будинку культури 22 січня відбулися загальні збори, під час яких вирішували долю храму – про зміну підлеглості місцевої релігійної громади Української Православної Церкви до "митрополії Православної Церкви України". УПЦ МП звинувачує УПЦ КП у, ніби-то, незаконному голосуванні, у якому участь взяли прихожани протестантських церков, а представник влади не проінформував присутніх.

"Вирішувати долю православної громади зібралися навіть місцеві пятидесятники та всі ті, хто до неї ніякого відношення не мали", – йдеться у заяві на офіційному сайті єпархії.

Окрім того, прихожани храму МП не визнають правомірність переходу до ПЦУ, обґрунтовуючи це тим, що незалежна церква ще офіційно не визнана, а тому їхній перехід буде незаконним.

Читайте також: "Бажаю скинути "старе рабське" і полюбити Україну", – Волинський митрополит про перехід громад із УПЦ МП до ПЦУ

Незважаючи на закон, жителі громади вирішили все ж зібрати підписи і залишитись у підпорядкуванні УПЦ МП під керівництвом митрополита Онуфрія.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter