На Волині, через спалювання сухої трави та чагарників, вогнем знищено 13 дачних будинків.

Читайте також: У селі під Луцьком горить поле (відео)

29-го березня внаслідок загорання трави на дачному масиві "Гірник", що біля села Грибовиця Іваничівського району, вогонь знищив близько 13 дач, пише БУГ.

О 15:47 на пункт зв’язку 5-ї ДПРЧ у Нововолинську поступило повідомлення про те, що горить трава і є загроза дачам садівничого товариства "Гірник", – повідомили нововолинські рятувальники, які долучилися до ліквідації пожежі.

Рятувальниками 5-ї ДПРЧ прибувши на місце виклику було підтверджено факт горіння сухої трави та дач.

До гасіння пожежі залучалися рятувальники 18-ї ДПРЧ селища Іванич та вогнеборці 5-ї ДПРЧ Нововолинська у складі двох відділень.

О 16:26 локалізували пожежу, о 16:47 – ліквідували. Вогнем знищено близько 12-13 дач.

Служба порятунку закликає громадян суворо дотримуватися правил пожежної безпеки у побуті та не провокувати пожежі у природних екосистемах.

"Будьте обережні з вогнем у побуті, не спалюйте сміття та рослинні залишки на присадибних ділянках та відкритих територіях.

Дотримуйтеся вимог безпеки при виявленні підозрілих металевих предметів під час земляних робіт: не зачіпайте їх, позначте місця виявлення та повідомте про знахідку рятувальників або органи місцевої влади.

Читайте також: На Волині вогонь знищив 26 гектарів сухої трави

В умовах оголошеного карантину по можливості залишайтеся удома, обмежте перебування у людних місцях та не виходьте без потреби на вулицю", – інформують рятувальники.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook