В рамках цільових профілактичних заходів "Мігрант" було викрито та ліквідовано канал нелегальної міграції.

Читайте також: Черги на кордонах зменшаться: волинські митниці планують відремонтувати

Про це йдеться на сайті Державної прикордонної служби.

Канал організував громадянин Королівства Нідерландів – уродженець Афганістану.

Двох вихідців Близького Сходу, які з 1999 року проживають на території Європейського Союзу і вже отримали там громадянство, затримали в пункті пропуску "Ягодин-авто", під час спроби останніх організувати незаконне переправлення через державний кордон своєї співвітчизниці зі чужим паспортом, який до того ж мав ознаки підробки.

Встановили, що громадянка Афганістану більше трьох років проживала у Києві, де і втратила свої документи. На пропозицію родичів незаконно виїхати до країн ЄС погодилась та після переклейки фото у паспортному документі та підробки службових відміток Держприкордонслужби України вирушила разом з організаторами незаконного вояжу в бік українсько-польського кордону.

Читайте також: Апетити митників": в Україні майже пів мільярда гривень планують витратити на митниці

За матеріалами оперативно-розшукових підрозділів Держприкордонслужби даний факт внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань за ст. 332 КК України "Незаконне переправлення осіб через державний кордон України" та ст. 358 КК України "Підроблення документів, використання підроблених документів".

08 листопада вироком Любомльського районного суду Волинської області громадянина Нідерландів визнали винним у вчиненні злочинів та призначили покарання у вигляді штрафу в розмірі 500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, в подальшому громадянина видворять з території України.

Читайте також: Волинянин під капотом елітної автівки заховав дороговартісних годинників на 1 мільйон (фото)


Варто зазначити, що протягом вересня – жовтня в межах Волинської області це вже третій випадок припинення функціонування оперативниками аналогічних каналів незаконної міграції вихідців з Близького Сходу до країн ЄС, що намагались налагодити громадяни Туреччини та Узбекистану. Вироком суду громадянину Туреччини присудили штраф та видворили за межі України, іншого організатора - громадянина Узбекистану взяли під варту, матеріали щодо вчинення останнім злочину передали до суду, йому загрожує від 7 до 9 років позбавлення волі.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook