У Камінь-Каширському районі правоохоронці вилучили автомобіль та близько 500 кг брухту невідомого походження. Про це інформує поліція Волині.

Читайте також: На Волині шахрай видурив у чоловіка 40 тисяч гривень

Як виявилось, водій авто скуповував метал без потрібних на те дозволів. За порушення порядку здійснення заготівлі металобрухту та операцій з металобрухтом чоловіку загрожує кримінал.

У суботу, 23 січня, працівники сектору реагування патрульної поліції відділу поліцейської діяльності №1 (смт. Любешів) зупинили вантажний автомобіль Citroën, керманичем якого був 21-річний мешканець Рівненської області. Поліцейські з’ясували, що громадянин скуповував та перевозив брухт без відповідних документів. З місця події вилучено автомобіль, близько пів тонни брухту та ваги.

За цим фактом відомості зареєстровано за ст. 213 Кримінального Кодексу України. Йдеться про порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 25 500 до 34 000 гривень або виправних робіт на строк до двох років, або обмеження волі на строк до одного року. 

Читайте також: У Луцьку чоловік напав на патрульного, потерпілого госпіталізувал

Як зауважив т.в.о. заступника начальника цього відділу поліції Володимир Веремчук, загалом за вихідні виявлено понад пів сотні порушників правил дорожнього руху, а особливу увагу правоохоронці звертали на вантажні автомобілі, які можуть незаконно перевозити брухт та ліс: "Цими вихідними поліцейські груп реагування патрульної поліції, офіцери громад та інші підрозділи превенції Камінь-Каширського районного відділу поліції посилену увагу приділяли виявленню водіїв, які перевозили деревину та металобрухт. Чоловіку, який незаконно перевозив металобрухт, загрожує кримінальна відповідальність. Водіїв, які перевозили незаконну деревину, цього разу не виявили".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook