Рішення щодо того, чи буде проводитися цьогоріч державна підсумкова атестація освітяни чекали з нетерпінням. Адже скоро – кінець навчального року.

Читайте також: У волинській громаді вводять дистанційне навчання

Про це у коментарі розповіла начальниця управління освіти Волинської ОДА Людмила Плахотна, – передає ІА Волинські новини.

З її слів, рішення про скасування ДПА у формі ЗНО ухвалене лише на цей рік. Зовнішнє незалежне оцінювання учні проходитимуть за бажанням. Також, чи зараховувати результати ЗНО як державну підсумкову атестацію, вирішуватимуть самі випускники.

«Ми чекали рішення цього рішення, чи будуть якісь зміни. Це рішення прийняте лише на рік і пов’язане з карантинними обмеженнями. Щоб уникнути скупчень людей, у парламенті пішли назустріч і скасували ДПА в формі ЗНО, як обов’язкове. ЗНО потрібне тільки для вступників у виші і за бажанням. Учні будуть вибирати, чи хочуть вони здавати ЗНО, чи ні. Крім того, якщо учень здає ЗНО, також він вказуватиме, чи зараховувати його результати як ДПА чи ні», – пояснює Людмила Плахотна.

Читайте також: Українських випускників звільнили від проходження ДПА

Нагадаємо, одинадцятикласників, які закінчують школу 2021 року, звільнили від обов’язкової державної підсумкової атестації (ДПА). Її можна пройти за бажанням, а ЗНО мають складати лише ті випускники, які планують вступати до вишів. За відповідні зміни до законодавства 13 квітня проголосували 298 депутатів Верховної Ради.

До слова, пробне ЗНО відбулося 10 квітня 2021 року. У ньому взяли участь 22 393 учасники з Волинської, Львівської й Рівненської областей. На Волині на пробне ЗНО зареєструвалося понад 5 тисяч учасників.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook