У деяких селах на Волині 13 серпня негода за лічені хвилини наробила біди.

Читайте також: Наслідки нічної грози у волинському місті: повалені дерева та пожежа на даху новобудови

Так, у селищному парку Любешівського району буревій повалив старезні дерева, пообламував і гілки, пише газета Нове життя.

У Зарудчі, як розповів в.о. старости Анатолій Зімич, вітер порозкривав декілька будівель – житлових та господарських, позривало частково шифер. У тому числі постраждав і його дім. Господарі швидко намагались перекрити дахи, бо ж упродовж дня кілька разів знову дощило. Декому з жителів В’язівна теж позривав вітер шифер із дахів. 

Через дощ, вітер, грозу певний час був повністю знеструмлений Любешів, не було світла в Залізниці, Лобні, а на їхніх хуторах Гряда і Скоморохи досі тривають відновлювальні роботи. Адже там, повідомив директор Любешівської філії ПрАТ "Волиньобленерго" Віталій Боснюк, найбільше було пошкоджень. 

У райцентрі відновлювали електропостачання по окремих вулицях, провулках до половини дня. Мали місце пряме попадання блискавки в електрообладнання у двох місцях, обриви ліній, у тому числі й через обірвані гілки дерев. 

По селах Деревок, Залаззя, Хутомир, Бихів на певний період відбулося аварійне відключення: спрацювала система захисту ліній електропередач, пояснив Віталій Володимирович.

Читайте також: У місті на Волині негода повалила дерева (фото, відео)

На Волині сильний вітер повалив дерева і позривав дахи будинків
На Волині сильний вітер повалив дерева і позривав дахи будинків
На Волині сильний вітер повалив дерева і позривав дахи будинків

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook