18 лютого Львівською регіональною державною лабораторією державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів підтверджено наявність ДНК вірусу африканської чуми свиней. Про це повідомляє Держпродспоживслужба у Волинській області.

Читайте також: "Був дзвінок з Києва": на Тернопільщині повідомили чи прийматимуть евакуйованих з Китаю українців

Зразок для дослідження був відібраний від дикого кабана знайденого трупа в лісовому масиві Голобського лісництва Ковельського СЛАТ "ТУР" (квартал 43 урочища "Мочило").

Головним управлінням Держпродспоживслужби у Волинській області вживаються заходи боротьби з африканською чумою свиней.

19 лютого було проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Ковельській районній державній адміністрації протокольним рішенням якої визначено неблагополучний пункт та встановлено зони захисту та спостереження, затверджено "План заходів по локалізації та ліквідації спалаху африканської чуми серед диких свиней в лісовому масиві Голобського лісництва Ковельського СЛАТ "ТУР", квартал 43 урочища "Мочило" Ковельського  району Волинської області".

Читайте також: Зеленський: "Я привезу українців з Уханя в Кончу-Заспу, якщо перекриватимете дороги"

Спеціалістами ветеринарної медицини Ковельського району з 17 лютого розпочато подвірні обстеження свинопоголів’я в населених пунктах Вівчицьк, Гончий Брід, Діброва, Партизанське, Майдан, Дарівка, Голоби. Паралельно надано інформацію користувачам мисливських угідь з метою обстеження їх території на предмет виявлення хворих та загиблих тварин. Фактів виявлення хворих та  загиблих тварин не встановлено.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook