Державна служба геології та надр України організувала повторні аукціони з продажу спеціальних дозволів на користування надрами. 

Читайте також: Держгеокадастр на Волині незаконно заволодів земельною ділянкою лісового фонду

Ділянку мідних руд «Рудоносне поле Заліси-Шменьки», площею 2336,7 га, що на Волині, реалізували за 122 222 222 гривні. Під час торгів ціна продажу лоту зросла в 2871 раз, порівняно зі стартовою. Участь у перегонах за право отримати в користування ділянку надр взяли сім компаній, серед яких і іноземна. Перемогу здобуло ТОВ «Глобал Аналітика», запропонувавши найвищу ціну за лот, повідомляє Державна служба геології та надр України.

Об’єкт надають в користування з метою геологічного вивчення та дослідно-промислової розробки надр терміном на 5 років. 

«Ми є свідками вже третього аукціону з продажу цієї ділянки надр. Кількість учасників кожних наступних торгів постійно зростає, серед них з’явилися перші іноземні компанії. Підвищуються і цінові пропозиції. Сподіваємося, що цього разу переможець не відмовиться від внесення в установлений строк належної до сплати різниці між ціною реалізації лота та гарантійним внеском, як це відбулося раніше. В протилежному випадку доцільним буде внесення змін до порядку проведення аукціонів з продажу спеціальних дозволів на користування надрами», –  коментує голова Держгеонадр Роман Опімах.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook