В Україні до пілотного проекту e-реєстру заготівлі деревини та онлайн-карти рубок підключили вже шість областей.

Читайте також: На Волині розпочали проект "держава в смартфоні" (фото)

Про це повідомляє "Урядовий портал".

Повідомляється, що у реєстрі станом на 11 листопада, оприлюднено інформацію про 30,6 тис. виданих дозвільних квитків на заготівлю деревини. Онлайн-карта рубок поширюється на Чернігівську, Полтавську, Рівненську, Київську, Волинську, Тернопільську області.

Кожна людина може зайти з комп’ютера чи телефону на сайт LK.UKRFOREST.COM та ознайомитися з переліком лісорубних квитків на заготівлю деревини або перевірити на карті законність здійснення рубок.

Реєстр містить низку опцій – можна обрати необхідну область, лісгосп, лісництво, квартал та виділ, систему і тип рубок, їхній статус та період проведення.

Зазначимо, що  загальному переліку можна обрати функцію "Переглянути" та детально ознайомитися з тим чи іншим лісорубним квитком та ділянками, на яких відбувається чи відбуватиметься заготівля деревини, а також переглянути на онлайн-карті.

Представники уряду зазначили, що, якщо знати вищезазначені дані, то гуляючи лісом та помітивши рубку дерев, потрібно зайти на сайт LK.UKRFOREST.COM і обрати опцію "Карта".

Читайте також: Систему трансплантації можуть запустити у лютому

У телефоні має бути ввімкнена геолокація. Тоді на онлайн-карті автоматично визначить  геопозиція у лісі. Натиснувши на відповідний номер виділу можна побачите інформацію про рубку, а також переглянути відповідний лісорубний квиток.

Після розгляду й ухвалення Верховною Радою низки законодавчих ініціатив, буде можливість поширити систему електронного обліку деревини, реєстр лісорубних і лісових квитків, онлайн-карту рубок на всіх постійних лісокористувачів, які також здійснюють заготівлю деревини, незалежно від підпорядкування.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook