Громадська організація села Зимне "Спілка ветеранів війни і громада" планує звести новий рекреаційний комплекс "Атошник". Про це повідомляє голова організації Олександр Сорочук, – пише БУГ.

Читайте також: У Луцьку загорівся гараж з вантажівкою (фото)

Спроектував вигляд комплексу дизайнер з Володимира-Волинського Андрій Гнатюк. Будуватимуть відпочинкову зону своїми руками і за допомоги місцевих фермерів.

На прохання ГО архітектор Андрій Гнатюк зробив ескізні фото та відео рекреаційної зони “Атошник” в селі Зимне. Приблизно так має виглядати територія проведення дозвілля дітей та дорослих.

Як розповів Олександр Сорочук, створити відпочинкову зону у селі – це ідея спілки: "Це має бути рекреаційна зона для відпочинку населення, не обов’язково сільського. В планах – організовувати там змагання зі спортивної риболовлі. Це діло багато хто полюбляє, але буде лишень спортивна через те, що водойма невелика, орієнтовно 20 сотих. Якщо дозволити звичайну – через місяць там нічого не лишиться. Основна маса рибалок зацікавлені у процесі, а не в результаті, це більше цікавить браконьєрів. Це, в тому числі, і реабілітація для військових побратимів", – розповідає чоловік.

Читайте також: У місті на Волині зіткнулися три автомобілі (фото)

Як розповів Олександр Сорочук, проект втілюється за рахунок членських внесків та спонсорської допомоги місцевих фермерів, які допомагають технікою, пальним. Хотілося б якнайшвидше завершити роботи, але це залежить від можливостей і ресурсів, зазначив він.

"Якщо ми знайдемо кошти на закупівлю матеріалів на альтанки цього року, буде чудово. Вже на Покрову, на 14-те жовтня, День захисника України вже плануємо відкривати, але це ще обговорюється", – каже голова спілки.

За його словами, детального розрахунку кошторису він ще не проводив, проте на реалізацію цього проєкту потрібно буде приблизно 300 тисяч гривень.

Читайте також: У Луцьку пройде благодійний ярмарок, аби врятувати життя 7-місячного малюка (фото)

"І це за умови, якщо це будуть кошти на матеріали, на техніку, а роботи проводитимемо самі. Стараємось будувати силами організації, економимо. Хлопці, чоловіки, які можуть працювати. Робота по факту, це половина вартості. Над втіленням проєкту залучена команда приблизно з 30-ти чоловік. В нас не обов’язково всі атовці: є люди, які взагалі в армії не служили, але бажають приймати участь в громадській діяльності, робити щось. Організація так і названа, вона не тільки для колишніх військових, а і для звичайних людей, які виявляють бажання допомагати армії. Сільська рада підтримує нас у реалізації проєкту, голова також є членом спілки", – зазначив Олександр Сорочук.

Він розповів, що раніше на місці рекреакційної зони був колгоспний торф’яник:

"Так воно і лишилося, тільки що його вже затягнуло. Поросло все корчами, деревами, і якось воно самооблагородилося. Нам довелося тільки розчистити і вирубати корчі, і трішки розчистити саму водойму. Минулого року біля школи ми поставили дитячий майданчик за кошти держсубвенції, яку виділили за сприяння Ігоря Гузя. Обіцянку він виконав.

Читайте також: У Луцьку викрили підпільний гральний бізнес

З кожним кроком реалізації ми бачимо, що не дарма продовжуємо старатися”. Одне прохання до всіх відвідувачів: не смітити. Іноді ми зранку приходимо, а на поверхні води пляшки з-під алкоголю плавають. Це ж для всіх буде зона відпочинку", – попрохав очільник громадської організації.

Раніше було так: 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook