Підземелля, які два тижні тому виявили у Володимирі-Волинському, тимчасово законсервували піщаною сумішшю. Наразі фахівці готують кошторис на виконання наукових археологічних досліджень. Про це, посилаючись на коментар голови Володимир-Волинської територіальної громади Ігоря Пальонки, – повідомляє Суспільне Волині.

Читайте також: У лікарні на Волині облаштували кімнати для приїжджих лікарів

Скільки вартуватиме відновлення знахідки та чи потягне цю суму міський бюджет – поки не знають, зазначив голова громади.

Зі слів Ігоря Пальонки, ймовірно, підземелля стане туристичним об’єктом. В місті будуть розробляти концепцію та радитися з фахівцями. Наразі зразки цегли та розчин, яким її мурували, взялися досліджувати науковці.

Засипали провалля для того, щоб приміщення не руйнувалося та в перспективі там можна було провести археологічні розкопки, каже директор адміністрації державного заповідника "Стародавній Володимир" Володимир Пикалюк. До обвалу про підземелля не знали, каже він.

За попередніми даними, приміщення ймовірно слугувало підвалом будинку або місцем укриття в час війни, говорить керівник заповідника. Раніше в місті виявили п’ять подібних проваль.

Читайте також: На Волині планують продати з аукціону службовий автомобіль колишнього міського голови

Нагадаємо, що вранці 22 лютого у Володимирі-Волинському неподалік від міської ради обвалилася земля та утворилось глибоке провалля. Про випадок написала співробітниця ДІКЗ "Стародавній Володимир" Орися Вознюк, яка зазначила, що у ямі, що утворилася внаслідок обвалу землі, видно старе підземелля або ж підвал.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook