Вчора, 12 травня в місті Камінь-Каширський, близько 15:00, поліцейські сектору реагування патрульної поліції зупинили вантажний автомобіль ЗІЛ з причепом, водій якого перевозив лісопродукцію породи сосна в кількості 79 штук довжиною понад 5 метрів.

Читайте також: Каращуківські схеми: як на Волині безперешкодно продовжують красти ліс (відео)

Правоохоронці встановили, що наявні документи не відповідали вантажу. Автомобіль з деревиною вилучили і помістили на арешмайданчик Камінь-Каширського відділу поліції. За цим фактом слідчі внесли відомості в Єдиний реєстр досудових розслідувань за ч. 1 ст. 246 Кримінального Кодексу України. Йдеться про незаконну порубку або незаконне перевезення, зберігання чи збут лісу, інформує поліція Волині.

Аналогічна подія трапилась у Ковелі: тут поліцейські зупинили водія ЗІЛ, котрий перевозив лісову деревину породи дуб, наявні документи якої не відповідали вантажу. Транспортний засіб з 54 колодами дуба помістили на арештмайданчик Ковельського відділу поліції, відомості внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань за ч. 1 ст. 358 Кримінального Кодексу України (підроблення посвідчення або іншого офіційного документа). 

Читайте також: На Волині незаконно винищують ліси

Також учора працівники сектору реагування патрульної поліції зупинили у Камінь-Каширському районі водія ЗІЛ, який перевозив лісопродукцію породи сосна в кількості 172 штуки. Чоловік надав поліцейським протерміновану товаро-транспортну накладну.

Для з’ясування детальних обставин ЗІЛ з деревиною вилучили та доставили на арештмайданчик. Відомості зареєстровано в Єдиному реєстрі досудових розслідувань за ч. 4 ст. 358 Кримінального Кодексу України (використання завідомо підробленого документа). 

Поліція Волині спільно із працівниками лісової охорони постійно проводить заходи щодо попередження та недопущення незаконних порубок лісу. Правоохоронці звертаються до громадян у разі наявності інформації з цього приводу невідкладно телефонувати 102. Конфіденційність гарантована. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook