На митному посту Ягодин вилучили незадекларований товар вартістю понад 76 тисяч гривень. Про це інформує Волинська митниця Держслужби у мережі.

Читайте також: Через "Ягодин" намагалися вивезти майже 40 тисяч медичних халатів

22 березня прямуючи з Республіки Польща в Україну, в зону митного контролю митного поста "Ягодин" Волинської митниці Держмитслужби заїхав вантажний автомобіль марки "MAN TGS 18.400".

В результаті повного митного огляду зазначеного транспортного засобу, крім заявлених в митній декларації товарів, виявлено 390 незадекларованих одиниць засобів гігієни загальною вартістю 76,1 тисячі гривень.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого статтею 472 Митного кодексу України. Санкція даної статті за такі дії карає конфіскацією прихованого від митного контролю товару та накладенням штрафу у розмірі 100 відсотків його вартості.

Читайте також: Українські респіратори продали Іспанії: з'явилося скандальне відео

Нагадаємо, 23 березня на Волині Служба безпеки України попередила спробу незаконного вивезення з країни масштабної партії товарів протиепідемічного призначення, заборонених урядом до експорту. На митному посту "Ягодин" в вантажівці, що прямувала до однієї з країн Євросоюзу, виявили майже 40 тисяч медичних халатів з нетканого синтетичного волокна.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook