На земельному форумі, який відбувся 8 листопада у Волинські обласній раді, було гаряче. Представники команди Президента приїхали роз'яснити земельну реформу, у результаті отримали негативну відповідь. Аграрії порекомендували урядовцям взяти до ували їх зауваження. Серед наболілих людям питань – геокадастр. Представник Любешіської ОТГ розповів владі про проблему, яка тягнеться майже два роки. Коли громада об'єдналася, управління кадастру мало віддати їм частину землі згідно із постановою Кабінету Міністрів. Однак, цього досі не сталося.

Читайте також: На Волині державі повернули земельну ділянку, вартістю майже 23 мільйони гривень

На щастя громади у сесійній залі був присутні в.о. начальника управління Держгеокадастру Волині – Анатолій Поляков. Тому усі питання люди ставили йому напряму, а представник президента вимагав пояснити ситуацію.

Поляков же пожалівся владцям, що за два роки не змогли передати землю через судові процеси. Феміда заблокувала цей процес.

Після цього пояснення ситуації, представник президента розгнівався і дав доброго прочухана начальнику. Мовляв, якби хотіли і виконували закон, то землі були б у громад. Натомість, управління, що робить, то тільки і дерибанить людську землю.

Народний депутат України – Ірина Констанкевич розповіла, що куди тільки не зверталися люди і вона особисто, аби вирішити цю проблему. Однак, все марно. 

У висновку, держгеокадастр нічого не робить, люди залишаються заручниками ситуації. Владці вимагали аби Поляков надав ухвалу суду, яка заблокувала весь процес передачі 10-тьом ОТГ їхньої землі. Після засідання чоловік явно нервував. У коментарі пояснив, що аж ніяк не винен у цій ситуації.

Щодо землі у Рачині Горохівського району, яку без погодження сільради віддали в одні руки родичам місцевого фермера, а також невідомим атовцям, яких в очі ніхто не бачив, запевнив, що усе законно, бо є погодження громади.

Але в урядовців та народних депутатів інші думки щодо цього. Уже ввечері стало відомо, що це було останнє інтерв'ю Андрія Полякова на цій посаді. За півроку начальників тут міняли кожні два місяці. Наразі виконує обов'язки начальника управління уже Ростислав Корзун. Не нове обличчя у земельних питаннях.

Раніше чоловік працював теж у геокадастрі тільки в Рівному – заступником начальника – начальником Управління з контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру у Рівненській області. Сам родом із Житомирської області. Розпочав кар'єру Корзун одразу із управління земельних ресурсів.

У декларації новий начальник вказав дві квартири у Оржеві, Рівненської області площею майже 50 та 62 квадратів, земельну ділянку 12 сотих у Білій Криниці, також ділянку у Городищі площею 10 сотих.

Читайте також: Гектари землі в найелітнішій частині Волині віддали двом посадовцям з Львівщини (відео)

Також автомобіль Рено Кенго 2007-го року. За місцем роботи чоловік отримав 336 тисяч гривень зарплати. 

детальніше дивіться у сюжеті ТРК "Аверс":

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook