Лікарями-епідеміологами лабораторного центру Волинської області продовжується проведення щотижневого моніторингу захворюваності грипом та гострими респіраторними вірусними інфекціями (ГРВІ) серед населення області.

Читайте також: На Волині очікують спалах небезпечного інфекційного захворювання

На сьогодні спостерігається збільшення рівня захворюваності в порівнянні з попереднім тижнем на 23%. Про це повідомляє "Волинський ОЛЦ МОЗ України".

Ріст відбувся за рахунок збільшення кількості захворілих серед дорослого населення. Показник нижчий від розрахункового епідемічного порогу на 27%. Найвищі показники захворюваності зареєстровано в Горохівському, Локачинському, Камінь-Каширському районах, містах Луцьку та Нововолинську.

Впродовж минулого тижня гострими респіраторними вірусними інфекціями в області захворіло понад 4,4 тис. волинян, що на 800 осіб більше ніж минулого тижня. Із числа хворих 2,6 тис. – це діти до 17 років (60%).

Читайте також: На Волині вихованці дитсадка потрапили до лікарні з гострими симптомами отруєння

Кількість госпіталізованих з приводу ГРВІ збільшилась втричі, і становить 115 осіб (2,6% від захворілих, із них 60% діти). З початку епідемічного сезону (30 вересня 2019 р.) вже перехворіло понад 73 тисячі мешканців області – це 7% населення.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook