За даними моніторингу на минулому тижні у Волинській області продовжувалось зростання захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції.

Читайте також: На Волині від ускладнень коронавірусу померло три людини

Про це повідомляє ДУ "Волинський ОЛЦ МОЗ України".

Інтенсивний показник на 100 тисяч населення становить 805,2, та перевищив епідемічний поріг на 40%. Рівень захворюваності характеризується як середньої інтенсивності.

Перевищення епідемічного порогу зареєстровано у м.Луцьку (на 38%), Володимир-Волинському (понад 2 рази), Ківерцівському (25%), Ковельському (11%), Любешівському (19%), Луцькому (15%) та Маневицькому (11%) районах.

Протягом останнього тижня в області захворюваність гострими респіраторними інфекціями, в тому числі на коронавірусну інфекцію, зросла на 7% і становить понад 8 тис. осіб, проти 7,8 тис. попереднього тижня.

Утримується на високому рівні захворюваність серед дитячого населення  і становить 42% (захворіло понад  3,4 тис.) від загальної кількості постраждалих, що майже на рівні минулого тижня. Стабілізація рівня захворюваності серед дітей можна пов’язати з канікулами  в загальноосвітніх закладах.

Близько трьох відсотків від загальної кількості захворілих госпіталізовано, переважно це дорослі особи (90%). Летальних випадків від грипу не зареєстровано.

З початку епідемічного сезону перехворіло понад 130 тис. волинян – це 13% населення області.

Всього на Волині проти грипу вакциновано понад 3 тис. осіб, із них 62% – це особи із групи ризику (персонал медичних закладів, діти віком від 6 міс. до 5 років, особи з хронічними захворюваннями, особи віком понад 65 років).

Читайте також: На Волині захворюваність на грип та ГРВІ перевищено на 31%

Поряд із проведенням ПЛР-тестування на SARS-CoV-2, вірусологічна лабораторія обласного лабораторного центру проводить дослідження на виявлення вірусів грипу А і грипу В.

На сьогодні циркуляцію вірусів грипу в області не виявлено. Проте встановлено циркуляцію інших вірусів респіраторної групи (риновіруси, парагрип, сезонний коронавірус 229Е, ОС43, метапневмовіруси, аденовіруси та бокавіруси).

 Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook